Watch all updates
 1. 16/04/2021

  Einde VT2

  Daarmee komt dus enkele minuten eerder dan verwacht een einde aan deze middagtraining op Imola. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton waren het snelst, maar zijn op softs nog niet tot het uiterste gegaan. Pierre Gasly staat er goed bij en na zijn uitvalbeurt is Verstappen teruggevallen naar P14. Red Bull Racing meldt dat het om een kapotte aandrijfas zou gaan.

  We sluiten dit liveblog nu af. Bedankt voor het volgen en heel graag tot morgen, als om 11.00 uur nog een getraind wordt voor de kwalificatie van 14.00 uur!

 2. 16/04/2021

  Code rood

  Leclerc in de muur! 'I was pushing quite a bit', aldus de Monegask die hem al voor de apex kwijt is en met zijn Ferrari de muur raakt op betrekkelijk lage snelheid.

  De sessie wordt niet meer hervat krijgen we door.

 3. 16/04/2021

  Hierbij de beelden van Verstappens uitvalbeurt...

 4. 16/04/2021

  Problemen voor Verstappen

  Verstappen gaat groen-paars, maar breekt zijn snelle ronde af nadat hij hard over de kerbs gaat en er duidelijk iets kapot ging bij de RB16B. 'Something snapped on the rear', aldus de Nederlander die zijn Red Bull op een veilige plek tot stilstand brengt. Iets mechanisch? Wat er precies aan de hand is zal later ongetwijfeld blijken.

  De virtual safety car die hieruit volgde is alweer snel weg, Max loopt terug naar het team.

 5. 16/04/2021

  Start VT2

  Daar gaan we weer. Gaat Max Verstappen vanmiddag wel harder dan de Mercedessen in Imola? We komen er hier samen achter. Een aantal mannen komen meteen naar buiten, onder hen Esteban Ocon die vanochtend nog uitviel.