1. 13/02/2021

  Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid roept schaatsers op niet meer op grote plassen te gaan schaatsen. ,,We zien de kwaliteit van het ijs echt achteruit gaan. De grote wakken worden afgezet, maar dat lukt niet bij elke zwakke plek. Zeker met de schemering die nu inzet kan dat erg gevaarlijk zijn."

  Volgens de woordvoerder is er sprake van lichte dooi en wordt het ijs dunner. ,,Morgen zal dat vermoedelijk nog iets eerder optreden, gezien de weerberichten."

 2. 13/02/2021

  Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid waarschuwt schaatsers voor zwakker wordend ijs. 'Let daarom extra goed op en zorg dat je met iemand anders op het ijs bent', schrijft de Veiligheidsregio op Twitter. Het bericht wordt gedeeld door diverse gemeentes in de regio, waaronder Molenlanden en Hardinxveld-GiessendamHet bevroren water in Zuid-Holland is erg populair bij tourschaatsers.

  Ook in Groningen wordt de kwalitiet van het ijs van Paterswoldsemeer minder, waarschuwt de gemeente.

 3. 13/02/2021

  Terwijl overal mensen het ijs óp gaan , gaan brandweerlieden in Woerden er juist ónder. Ze doken in een wak. 

  ,,Dit is een buitenkansje natuurlijk’’, zegt Marcel van Westendorp, woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU). ,,De duikers oefenen regelmatig hun skills, maar onder het ijs kan niet zo vaak. Geen verplichte oefening, maar wel een buitenkansje. Andere korpsen in onze regio doen het ook.’’

  Lees hier meer.

  Instanews image
  © Egberts Media
 4. 13/02/2021

  Er doen zich gevaarlijke situaties voor rond het spoor in Noord-Holland meldt ProRail op Twitter. Schaatsers steken daar het treinspoor over om bij het ijs te komen. Volgens de organisatie heeft er al bijna een aanrijding plaatsgevonden. 

 5. 13/02/2021

  Ze is zelf misschien nog maar klein, maar haar dromen zijn dat bepaald niet. De 9-jarige Naomi Seine uit Heino weet precies wat ze wil: Olympisch kampioen kunstschaatsen worden. Om de droom van Naomi te verwezenlijken, staat het leven van het Heinose gezin in het teken van die ambitie. ,,Zo lang zij het leuk vindt, doen we het graag’’, zegt vader Timo.

  Maar eerst staat Naomi te trappelen om in haar eigen dorp de ijzers onder te binden en aan haar klasgenootjes van basisschool de Springplank op de baan van IJsclub Ter Heijne te laten zien wat ze kan. Haar specialiteit? ,,De axel is mijn favoriete sprong. Ik kan al bijna de dubbele. Ik ben echt een springmeisje!’’

  Instanews image
  © Hissink — Naomi Seine (9) uit Heino droomt over een glanzende kunstschaatscarrière, haar ouders (op de achtergrond) hebben daar heel wat tijd en energie voor over.