1. 02/08/2020

  Honderden jongeren besloten gisteravond een feest te houden op het strand van ‘s-Gravenzande. De politie kwam ter plaatse om in te grijpen. 

 2. 02/08/2020

  De opmars van het coronavirus in Mexico is niet te stuiten. Het land telt nu het op twee na hoogste aantal doden, maar de regering volhardt in laksheid. Lees hier meer.

 3. 02/08/2020

  De regering van de Australische staat Victoria gaat de lockdown die van kracht is in Melbourne aanscherpen om het toenemende aantal nieuwe besmettingen daar een halt toe te roepen. Dat meldden Australische media. Het aantal nieuwe infecties steeg de afgelopen dagen in Melbourne, ondanks de eerder ingestelde lockdownmaatregelen. Vorige week werden recordaantallen nieuwe besmettingen gemeld. Zondag kwamen er volgens ABC News 650 gevallen bij, ten opzichte van 397 op zaterdag.


  Instanews image
  © AFP — In anticipatie op strengere maatregelen werd er in Melbourne alweer gehamsterd zondag (lokale tijd).
 4. 02/08/2020

  Inmiddels zijn sinds de corona-uitbraak ruim 18 miljoen infecties geregistreerd. In een paar dagen kwamen er weer 1 miljoen bij. Van alle personen die besmet raakten, zijn er ongeveer 689.000 overleden. Meer dan 11,3 miljoen mensen zijn weer hersteld.

  Dat meldt de Amerikaanse website Worldometer, die alle beschikbare cijfers optelt. De Verenigde Staten zijn het zwaarst getroffen land met ruim 157.000 coronadoden en ruim 4,7 miljoen besmettingen. In Nederland zijn tot nu toe iets meer dan 54.700 infecties en 6148 doden geregistreerd.

  De officiële cijfers geven geen volledig beeld van de omvang van de uitbraak. Zo test niet elk land even intensief. Ook registreren landen vaak verschillend.

 5. 02/08/2020

  Na de demonstratie gisteren in Den Haag gaan mensen vandaag opnieuw de straat op om te demonstreren tegen de coronamaatregelen,  in Groningen, Amsterdam en Enschede. 

  De actievoerders zijn onder meer tegen de 1,5 metersamenleving als gevolg van het coronavirus en willen geen verplichting om mondkapjes te dragen. Ook zijn ze tegen een spoedwet, waarin het kabinet de coronamaatregelen wil vastleggen.