1. 30/06/2020

  Lockdown houdt Leicester niet uit stadion

  De wedstrijden van Leicester City gaan voorlopig gewoon door, hoewel de stad de lockdownmaatregelen heeft verscherpt. Ook de trainingsaccommodatie gaat niet op slot, meldde de club uit de Premier League dinsdag.

  De afgelopen week was in Engeland 10 procent van de besmettingen met het coronavirus in Leicester aangetroffen waarna de lokale autoriteiten besloten de lockdown in de centraal gelegen Engelse stad te verscherpen. Richard Masters, baas van de Premier League, zei daarop dat duels van Leicester City mogelijk verplaatst moeten worden of uitgesteld. Maar de club liet weten dat daarvan geen sprake is. "Alle partijen zijn tevreden over hoe we tot nu toe met Covid-19 zijn omgegaan. We kunnen veilig functioneren onder de bestaande protocollen", liet Leicester op de website weten.

 2. 30/06/2020

  Meer positieve tests in NBA

  Drie basketballers van New Orleans Pelicans hebben positief getest op het coronavirus. Dat maakte de club dinsdag bekend zonder aan te geven om welke spelers het gaat. Het drietal is in isolatie en ondergaat dagelijkse tests. ,,Wanneer die twee dagen op rij negatief zijn kunnen ze het team weer versterken", meldde topbestuurder David Griffin. De Pelicans behoren tot de 22 teams die vanaf 30 juli de competitie gaan hervatten op het besloten Disney Resort in Atlanta.

  Sportzender ESPN meldde bij Denver Nuggets ook drie besmettingen die de club hebben genoopt het trainingscentrum te sluiten. Het gaat om drie mensen uit de groep van 35 - inclusief begeleiding - waarmee de Nuggets naar Florida willen afreizen. Daar beginnen op 9 juli de trainingen. Eerder was al bekend dat de Servische center Nikola Jokic in zijn vaderland positief was getest op het longvirus. Hij sluit later aan bij de groep.

 3. 30/06/2020

  Nieuw ventilatiesysteem bij AA Gent

  De Belgische club AA Gent gaat in de eigen Ghelamco Arena een volledig nieuw ventilatiesysteem installeren. Volgens de nummer 2 van de wegens het coronavirus niet afgemaakte Jupiler Pro League wordt daarbij gebruik gemaakt van de modernste technieken.

  ,,Dit systeem injecteert massaal negatieve ionen in de lucht. Deze vernietigen alle bacteriën, schimmels en virussen, dus ook het coronavirus, op permanente basis", zegt de club. ,,Deze techniek is niet gevaarlijk voor de gezondheid. Integendeel, astma en allergiepatiënten zullen vrijer kunnen ademen in onze ruimtes en ziektekiemen worden afgebroken nog voor ze doorgegeven kunnen worden."

  Volgens Gent gaat het om 83.700 kubieke meter zuivere lucht. ,,Van alle spelersruimtes en kleedkamers tot de skyboxen, de sanitaire ruimtes, de restaurants, de promenade, de fanshop en de kantoren. In al deze ruimtes zal de lucht permanent zuiver zijn."

 4. 30/06/2020

  Meer toeschouwers welkom in Denemarken

  Bij alle wedstrijden in de hoogste klasse van het Deense voetbal mogen weer meer toeschouwers komen. Het gaat om maximaal vijfhonderd bezoekers per vak, die voor een meter tussenruimte moeten zorgen. Volgens de regering hebben experimenten bij andere wedstrijden laten zien dat dit verantwoord is, nu het coronavirus in het land tot een aanvaardbaar niveau is teruggedrongen.

  ,,Dit is verantwoord, een meter tussenruimte in de buitenlucht is voldoende om gezondheidsrisico's te voorkomen", zegt cultuurminister Joy Mogensen. ,,Supporters horen er bij te zijn bij voetbal op het hoogste niveau. Het is mooi dat we opnieuw een stap in de goede richting kunnen maken."

  Gezinsleden mogen gewoon naast elkaar zitten, staanplaatsen zijn in beginsel verboden. FC Kopenhagen heeft inmiddels laten weten onder deze voorwaarden ongeveer 10.500 fans te kunnen ontvangen.

  Instanews image
  © AFP — Supporters van Brondby.
 5. 30/06/2020

  Lockdown mogelijk ook gevolgen voor Premier League

  De plotselinge corona-uitbraak in Leicester heeft mogelijk ook gevolgen voor de Premier League. Nu de Engelse stad opnieuw in een strenge lockdown moet, is het maar vraag of er nog wel gevoetbald kan worden. Leicester City speelt zaterdag thuis tegen Crystal Palace. Dat duel moet mogelijk worden uitgesteld.

  Instanews image
  © EPA — Verlaten straten in Leicester.