Bekijk belangrijke updates
 1. 16/06/2020

  Corona kost Veenendaal tonnen in misgelopen parkeergeld

  Instanews image
  © Herman Stover — Parkeergarage Tricotage in Veenendaal.

  De coronacrisis kost Veenendaal kapitalen door het mislopen van parkeerinkomsten. Omdat winkelend publiek massaal wegbleef, loop de gemeente nu al tonnen aan parkeergeld mis. 

  Veenendaal is zelf eigenaar van drie parkeergarages. De stad kampt al jaren met tekorten op de parkeerexploitatie maar de coronacrisis hakt er nog eens extra in. 

 2. 16/06/2020

  Leisurelands verwacht verlies bij waterplassen door ‘lockdown’

  De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de recreatiegebieden van Leisurelands en de daar aanwezige ondernemers. Doordat er minder recreanten en geen evenementen zijn, vallen veel inkomsten weg. Leisurelands rekent voor 2020 op een verlies, zo voorspelt de eigenaar van twintig recreatieplassen in het jaarverslag over 2019.

 3. 16/06/2020

  Blijdschap en verdriet bij weerzien van ouders in Heterense zorginstelling

  Instanews image
  © © Erik van 't Hullenaar — Meriam IJzendoorn wordt gecheckt alvorens ze op bezoek mag in zorginstelling Liefkenshoek.

  Meriam IJzendoorn uit Elst zag maandag, voor het eerst sinds 5 maart, haar ouders weer. Dat ging in zorginstelling Liefkenshoek in Heterengepaard met tranen van opluchting, blijdschap en verdriet. 

  De tijd dat (verplicht) bezoek aan een schoonmoeder of opa en oma in het bejaardenhuis op zondag het onderwerp van een grap was, ligt nog niet zover achter ons. Maar ook daar heeft de coronacrisis een einde aan gemaakt. 

 4. 16/06/2020

  Uiterwaarde gaat meertalig uitleg geven over coronaregels

  Instanews image
  © aNP — Foto ter illustratie.

  Recreatieschap Uiterwaarde gaat in meer talen uitleg geven over de coronaregels in recreatiegebieden. Dat zegt directeur Alex Kwakernaak op vragen van deze krant.

  Uiterwaarde beheert onder andere de Rijkerswoerdse Plassen tussen Elst en Arnhem. Daar staan inmiddels grote borden met de spelregels, waar bezoekers zich in deze coronatijden aan moeten houden. 

 5. 01/06/2020

  Vandaag is de dag dat (bijna) alles weer mag: hoe leefden we ernaar toe?

  En dan ineens mag er weer van alles vanaf vandaag. Hoe leefden we naar dat moment toe? Verslaggever Phaedra Werkhoven voelt de opluchting door haar stad golven. Maar het is wel halve pret.

  'Alsof het de eerste dag is dat de staldeuren open gaan en de koeien de wei in mogen. Hoe ze eruit springen, bokkend van plezier, de staarten in de lucht. Het is niet dat het nu al mag, maar stiekem toch al wel een beetje.'