1. 27/04/2020

  En hiermee sluiten we dan dit liveblog af. Koningsdag 2020, omgedoopt tot Woningsdag, zit erop. Bedankt voor het meelezen. Een fijne avond!

 2. 27/04/2020

  Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam blikt tevreden terug op Koningsdag, waarbij mensen afstand moesten houden en werden gemaand toch vooral thuis te blijven vanwege corona.

  Ik ben ,,trots op alle Amsterdammers! We hebben met elkaar een unieke Koningsdag beleefd. Veel mensen bleven thuis, in de stad was de sfeer gezellig en goed. Complimenten aan politie en handhavers die zorgden voor gepaste afstand in parken en op de pleinen. Hopelijk gaat het volgend jaar weer los en kleurt de stad weer massaal oranje"', aldus Halsema.

  Koningsdag verliep in de hoofdstad zonder grote problemen. In sommige parken en pleinen was het wel druk, maar volgens een woordvoerster van de gemeente goed beheersbaar. 

  Normaal gesproken trekken honderdduizenden mensen op Koningsdag naar Amsterdam. Vooral op de grachten is het dan druk, met vele bootjes. ,,Voor een Koningsdag is het erg rustig op de grachten in Amsterdam. Het vaarverbod dat geldt voor de grachten in het centrum wordt goed nageleefd, net als op de andere dagen", aldus een woordvoerster.

 3. 27/04/2020

  Over ongeveer tien minuten is het 21.00 uur en zonsondergang. De vlaggen die buiten hangen, moeten dan gestreken zijn.

  Instanews image
  © ANP — De vlaggen hangen uit in Urk tijdens Koningsdag.
 4. 27/04/2020

  Benieuwd hoe onze BN'ers Koningsdag vieren of eraan denken? Lees het hier!

 5. 27/04/2020

  De Nederlandse DJ en producer Nicky Romero gaf vandaag een Koningsdagconcert voor buurtbewoners op het dak van zijn huis in VeenendaalLees er hier meer over

  Instanews image
  © Screenshot Instagram Nicky Romero — DJ Nicky Romero gaf op Koningsdag op het dak van zijn woning in Veenendaal een concert aan buurtbewoners.