1. 01/04/2020

  Na Wimbledon vandaag lijkt het nog slechts een kwestie van tijd voordat ook het volgende monument sneuvelt: de Tour de France. Vorige week deed de Franse sportminister Roxana Maracineanu de hoop nog opflakkeren. Zij stelde dat een Tour achter gesloten deuren een mogelijkheid is. Die gedachte drukt Tourbaas Christian Prudhomme de kop in. Voor hem zijn 'gesloten deuren' geen optie.

  ,,In de 'Ronde van Frankrijk' is het woord 'Frankrijk' cruciaal. Het is de gezondheidssituatie in ons land die de doorslag moet geven", aldus Prudhomme vanavond. ,,Kijk, ik hoop maar één ding: dat de Tour deze zomer plaatsvindt. Niet voor de Ronde, wel voor het land. Indien dat niet het geval zou zijn, betekent dat immers dat we ons in een catastrofale fase bevinden. Dat wens ik ons natuurlijk niet toe."

  Vóór 15 mei valt een beslissing.

 2. 01/04/2020

  Nog geen deal over korten salaris in Premier League

  Een onderhoud tussen de Premier League en de Engelse spelersvakbond PFA over inleveren van salaris vanwege de coronacrisis heeft nog geen resultaat gehad. Ook de vakbonden van de coaches en die van de lagere profklassen waren bij de meeting aanwezig.

  ,,Er zijn vandaag geen beslissingen genomen", zo wordt in een gezamenlijk statement verteld. ,,De komende 48 uur worden de gesprekken voortgezet, met grote zaken als de salarissen van spelers en de hervatting van het seizoen op de agenda." 

  Eerder vandaag werd door beleidsmakers uit de Engelse politiek al boos gereageerd op het feit dat
  enkele Premier League-clubs gebruik willen maken van het banenbehoudprogramma dat de regering heeft opgezet vanwege de coronapandemie. Tottenham Hotspur, Norwich City en Newcastle United willen van de regeling gebruikmaken.


 3. 01/04/2020

  Real Betis is met zijn spelers tot een akkoord gekomen over een loonsverlaging om de financiële gevolgen van de coronacrisis te beperken. De voetballers leveren 15 procent van hun loon in als de competitie definitief wordt stopgezet. Als La Liga toch nog afgewerkt kan worden, al dan niet achter gesloten deuren, zal het percentage dat de spelers inleveren lager liggen. Met deze maatregel, die ook geldt voor de technische staf en het bestuur van Betis, vermijdt de club dat er op het systeem van tijdelijke werkloosheid een beroep gedaan moet worden.

  Instanews image
  © REUTERS
 4. 01/04/2020

  La Liga heeft de clubs een ruw ontwerp gestuurd van het protocol dat ze moeten volgen om geleidelijk terug te gaan trainen. Voetbal in Spanje is opgeschort sinds half maart vanwege de uitbraak van het coronavirus. LaLiga's protocol, dat werd gepubliceerd door Cope, bestaat uit pagina's van maatregelen, die zijn verdeeld in drie fasen.

  De eerste fase is alleen trainen, zodra het veilig is om dit te doen, wordt iedereen in groepen van acht verdeeld en, ten slotte, zal iedereen samen trainen met een bal.

  Het protocol bevat ook tests van COVID-19 voor alle spelers, coaches en familieleden. Deze tests worden 72 uur voor de terugkeer van de clubs naar de volledige training uitgevoerd.

 5. 01/04/2020

  Zaakwaarnemer Rob Jansen begrijpt niet dat de UEFA de competities in de zomer wil afmaken. ,,De UEFA en FIFA? Zijn niet van deze wereld, die hebben geen idee. Vanwege het virus kunnen groepstrainingen helemaal niet plaatsvinden. En die heb je toch echt nodig om je voor te bereiden op wedstrijden"zei Jansen tegen RTL Nieuws. 

  ,,Er is geen enkele reden om met gevaar voor de gezondheid over een paar maanden te gaan voetballen. Er is geen sportieve, gerechtvaardigde manier om de competities uit te spelen. Wel een economische, maar op dit moment kost alles geld hoor."