1. 30/03/2020

  De voorzitters van Fiorentina and Torino denken niet dat de Serie A zal worden afgerond. ,,Laten we nu aan de gezondheid van de mensen denken, over voetbal praten we later wel. We moeten afwachten wanneer de spelers weer kunnen trainen, maar het is een serieuze mogelijkheid dat het einde verhaal is”, zei Fiorentina-eigenaar Rocco Commisso tegen tv-zender RAI.

  Zijn Torino-collega Urbano Cairo zei dat zelfs als de spelers in mei weer kunnen trainen er niet genoeg tijd is om de competitie af te maken. ,,Als de voetballers eind mei beginnen te trainen, kunnen we eind mei de Serie A hervatten. We zouden dan ook in juli en augustus moeten spelen. Dan moeten de spelers een maand vrij krijgen. Vervolgens een maand voorbereiding en dan zouden we het volgende seizoen pas in november kunnen beginnen. Dat gaat gewoon niet.”

  Cairo is erop tegen dat koploper Juventus, net als Torino uit Turijn, de scudetto krijgt. ,,De titelstrijd is nog niet over. Er zijn nog drie clubs in de running.”

  Lazio heeft één punt achterstand op koploper Juventus. Internazionale volgt op negen punten, maar heeft wel één wedstrijd minder gespeeld.  

  Instanews image
  © EPA
 2. 30/03/2020

  Formule 1-coureur Lando Norris moet zijn kop kaal scheren. De Brit van McLaren was de verliezer van een weddenschap die hij zelf had bedacht. Zou hij meer dan 10.000 dollar ophalen met een virtuele autorace voor de bestrijding van het coronavirus, dan zou hij al zijn haren eraf halen.

  Norris had bij het spelen van zijn games meer dan 136.000 unieke kijkers en haalde ruim 12.000 dollar op voor het goede doel. ,,Dank aan al mijn kijkers voor het ophalen van meer dan 12.000 dollar. Maar nu moeten wel al mijn haren eraf", twitterde hij.

  De Formule 1 is door de coronapandemie volledig lamgelegd. De eerste acht races van het seizoen zijn allemaal geschrapt. De coureurs houden zich vooral bezig met esports en simracen.

 3. 30/03/2020

  Het huidige voetbalseizoen in de Bundesliga moet hoe dan ook worden uitgespeeld, desnoods in september. Dat zegt Karl-Heinz Rummenigge, topman van de Duitse kampioen Bayern München. ,,De competitie nu afbreken is geen optie." 

 4. 30/03/2020

  De Nederlandse zwembond KNZB is blij met de beslissing van het IOC de Olympische Spelen in 2021 op 23 juli te laten beginnen. ,,Het is fijn dat er nu meer duidelijkheid is rondom de Olympische en ook de Paralympische Spelen", zegt technisch directeur André Cats. ,,Dit geeft mentale rust en de mogelijkheid om weer plannen te maken richting volgend jaar. Voor veel van onze sporters is dit een kans om zich twaalf maanden langer voor te bereiden en nog sterker aan de start te staan."

 5. 30/03/2020

  Jorge Mendes , zaakwaarnemer van onder andere Cristiano Ronaldo en José Mourinho, doneert voor 150.000 euro aan een ziekenhuis in het Portugese Porto. Met dat bedrag kan het hospitaal gezichtsmaskers kopen in de strijd tegen corona. Ook Bernardo Silva, João Félix, Nélson Semedo, Pepe en Renato Sanches hebben bijgedragen.