1. 26/03/2020

  Mocht er zoals in Duitsland een noodfonds komen voor Nederlandse profclubs, dan is PSV-directeur Toon Gebrands bereid om daarover na te denken. ,,Er is sprake van een wij-gevoel. Als er binnen het overleg met de KNVB iets vergelijkbaars ontstaat, dan is dat natuurlijk bespreekbaar. De bedrijfstak is gebaat bij continuïteit", aldus Gerbrands tegen Omroep Brabant

  CL-deelnemers Bayern München, RB Leipzig, Borrussia Dortmund en Bayer Leverkussen stellen gezamenlijk twintig miljoen beschikbaar voor noodlijdende Duitse clubs in de Bundesliga en 2. Bundesliga. Gerbrands: ,,Maar alles wel in de juiste proporties natuurlijk. Wij werken met totaal andere budgetten dan die clubs in Duitsland."

  Instanews image
  © BSR/SOCCRATES — Toon Gerbrands.
 2. 26/03/2020

   FC Barcelona gaat werktijdverkorting voor al zijn werknemers aanvragen. Dat maakte de club bekend na een vergadering waarin het bestuur de economische impact van de coronacrisis had besproken.

  ,,Deze aanvragen worden ingediend zodra de club alle aspecten die verband houden met deze maatregel en de effecten ervan heeft gedeeld met zowel de sportieve als de niet-sportieve werknemers", meldt de Spaanse profclub in een verklaring. ,,Het komt neer op werktijdverkorting, noodzakelijk door de omstandigheden en de veiligheidsmaatregelen en een korting op de vergoeding die is vastgesteld in de contracten."

  Volgens Spaanse media hadden de spelers van FC Barcelona eerder deze week de plannen van voorzitter Josep Maria Bartomeu voor een salarisverlaging verworpen. Bartomeu zou toen al hebben gezegd dat hij de werktijdverkorting desnoods zonder een akkoord wilde doorvoeren.

 3. 26/03/2020

  Stephen Curry heeft in een interview de directeur van het Amerikaanse Nationale instituut voor Infectieziekten, Anthony Fauci, gevraagd wanneer de grote sportwedstrijden in de VS weer kunnen beginnen. Volgens de adviseur van president Donald Trump kan dat pas weer als het aantal besmettingen gaat teruglopen. ,,De curve moet eerst naar beneden", zei Fauci tegen de basketballer in een interview dat via een livestream was te volgen. Curry heeft zelf 30 miljoen volgers op Instagram.

  Onder de miljoenen volgers van de sterspeler van Golden State Warriors bevindt zich ook voormalig president Barack Obama. ,,Luister naar de wetenschap en let op elkaar. Bedankt Steph en Dr. Fauci", reageerde hij.

 4. 26/03/2020

  Vanavond geen oefenduel tussen Spanje en Duitsland vanwege de corona-crisis. Die Mannschaft kwam wel met een mooi gebaar voor het zo zwaar getroffen Spanje. 

 5. 26/03/2020

  Christian Wood (Detroit Pistons) is hersteld van het coronavirus. Dat maakte zijn makelaar Adam Pensack vandaag bekend. Wood is de eerste NBA-speler die na besmetting genezen is. Om helemaal genezen verklaard te worden, moet iemand twee negatieve tests op het coronavirus afleggen in minder dan 24 uur tijd. De voorbije weken raakten een vijftiental basketballers besmet.

  Wood testte op 15 maart positief op het coronavirus. De 24-jarige Amerikaan was de derde speler die positief testte na de Fransman Rudy Gobert en zijn ploegmaat bij Utah Jazz Donavan Mitchell. Wood was dit seizoen goed voor gemiddeld 13,1 punten en 6,3 rebounds per match.

  Instanews image
  © AP — Christian Wood (35).