Bekijk belangrijke updates
 1. 22/03/2020

  Liveblog gesloten

  We sluiten dit liveblog. Je kunt alle ontwikkelingen over het coronavirus in de onze regio volgen in dit nieuwe liveblog.

 2. 21/03/2020

  Waarom vinden sommige mensen het zo lastig om in quarantaine te gaan?

  Het coronavirus heeft in korte tijd het dagelijks leven in Nederland volledig op zijn kop gezet. Besmettingen stapelen zich op en de adviezen zijn duidelijk: blijf zoveel mogelijk binnen en mijd onnodig sociaal contact. Waar sommige mensen zonder veel moeite een aantal dagen thuis kunnen blijven, zeggen anderen ‘helemaal gek’ te worden. Hoe kan dat? Hoogleraar Roos Vonk van de Radboud Universiteit legt het uit.

 3. 21/03/2020

  Met de klantenteller in de hand

  Bij de Praxis in Ede houden ze nauwlettend in de gaten hoeveel mensen er tegelijkertijd in de winkel zijn. Ze staan met een klantenteller in de hand bij de ingang. Iedereen die binnenkomt en er weer uit gaat wordt geteld.

  Instanews image
  © Herman Stöver — Met de klantenteller voor de deur bij de Praxis in Ede.
 4. 21/03/2020

  Veenendaler overleden aan coronavirus

  Burgemeester Gert-Jan Kats van Veenendaal meldt dat een inwoner van Veenendaal is overleden als gevolg van het coronavirus. Volgens de burgemeester gaat het om een 'oudere, tot de risicogroep behorende Veenendaler'.

 5. 21/03/2020

  Nederland laat geen vliegtuigen uit Spanje meer toe

  Nederland laat geen vliegtuigen uit Spanje meer toe. Op enkele uitzonderingen na, zoals vluchten met terugkerende Nederlanders, medisch personeel of patiënten, geldt daarmee ook een tijdelijk vliegverbod voor Spanje. Het verbod op vluchten vanuit Spanje is om 20.00 uur ingegaan en gaat vooralsnog veertien dagen duren. Spanje behoort inmiddels tot de risicolanden wat de uitbraak van het virus betreft. Het land telt nu ruim 25.000 vastgestelde besmettingsgevallen en 1.375 sterfgevallen.