1. 20/03/2020

  Volgens de voorzitter van het Olympisch Comité van Slovenië is het voor atleten niet mogelijk zich op gelijkwaardige manier voor te bereiden op de Spelen en moeten die daarom worden uitgesteld. ,,De Olympische Spelen kunnen niet worden gehouden volgens de olympische principes", aldus Bogdan Gabrovec. ,,Als de Spelen wel worden gehouden, zullen ze onbelangrijk zijn, omdat de strijd tegen het coronavirus al het nieuws bepaalt."

 2. 20/03/2020

  De voorzitter van de Britse atletiekbond Nic Coward heeft ook om uitstel van de Spelen gevraagd. De sportfaciliteiten voor atleten in Groot-Brittannië zijn deze week dichtgegaan. Volgens de voorzitter is het uitstel nodig om de atleten de stress te besparen dat ze zich moeten voorbereiden op de Olympische Spelen te midden van de pandemie met het coronavirus.

 3. 20/03/2020

  Wel voetbal in Wit-Rusland

  Wie dit weekend écht niet zonder voetbal kan, moet in Wit-Rusland zijn. Terwijl wereldwijd sportevenementen stilliggen gezien de coronacrisis is de Wit-Russische voetbalcompetitie gisteren gewoon van start gegaan, met supporters op de tribunes. 730 toeschouwers woonden de partij tussen Energetik BGU en BATE Borisov bij. Meer dan 1.400 fans waren vandaag dan weer aanwezig bij het duel tussen Shakhtyor en Torpedo-Belaz Zhodino.

  Volgens president Alexander Lukashenko, vaak omschreven als de laatste dictator van Europa, zijn de beperkingen die in andere landen worden opgelegd paniekzaaierij. Er zijn in Wit-Rusland 70 mensen besmet met het coronavirus. Niemand is er tot dusver gestorven aan de gevolgen van het virus.

 4. 20/03/2020

  Amerikaanse zwembond wil uitstel Spelen

  De Amerikaanse zwembond heeft zich uitgesproken voor een uitstel van de Olympische Spelen. De zwembond roept het Amerikaans Olympisch en Paralympisch Comité op te pleiten voor een verschuiving van de Spelen van Tokio 2020 met een jaar vanwege het wereldwijde coronavirus.

  ,,We hebben moeten toezien hoe de wereld van onze atleten op zijn kop is gezet", betoogt de Amerikaanse baas van de zwembond Tim Hinchey in een brief. ,,Het verantwoordelijke en juiste om te doen is voorrang geven aan de gezondheid en veiligheid van iedereen en op de juiste manier inschatten hoe deze globale pandemie effect heeft op de voorbereidingen van de atleten."

 5. 20/03/2020

  Lukaku doneert 100.000 euro

  Romelu Lukaku heeft 100.000 euro geschonken aan het San Raffaele-ziekenhuis in Milaan. ,,Italië is een fantastisch land dat veel goede dingen heeft gedaan voor mij en mijn familie", aldus de Belgische Inter-spits via Twitter.