Bekijk belangrijke updates
 1. 29/01/2020

  Einde liveblog

  De brand is al enige tijd onder controle. Brandweerlieden zijn nog druk bezig met het nablussen. Dit gaat nog wel enige tijd in beslag nemen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Politie en brandweer doen onderzoek en verwachten binnen 'enkele dagen' met antwoorden te komen.

  Ook de rookontwikkeling in de omgeving neemt af. Er hangt nog wel een lichte rook, maar deze wordt steeds minder dik. De brand heeft een enorme ravage aangericht in het bedrijfspand van Tritop en Virupa.

  Tot zover ook dit liveblog. Verder nieuws over de brand in Aalten kunt u vinden op onze website.


 2. 29/01/2020

  Vader directeur pinkt traantje weg: 'Hij leefde voor het bedrijf'

  Toen Freddy Nales (79) uit Groenlo vanochtend de tv aanzette, zag hij dat het bedrijf van zoon Jan in brand stond. Hij is een van de directeuren van Virupa. Nales stapte in de auto en is geschrokken van wat hij heeft aangetroffen. ,,Dit is erg, een ramp", zegt hij. ,,Hij leefde helemaal voor het bedrijf." De 79-jarige pinkt een traantje weg wanneer hij weer richting huis wil. Contact met zijn zoon heeft hij bewust nog niet gezocht. ,,Ik wil even belangstelling tonen en dan weer wegwezen. Ik wil de mensen hier niet in de weg lopen."

 3. 29/01/2020

  Enorme ravage

  De brandweer verwacht nog enkele uren nodig te hebben om de brand helemaal te blussen. De Gelderlander-verslaggever Lars Barendregt brengt de ravage bij Tritop in beeld: 

 4. 29/01/2020

  Bekijk hier het interview met Virupa-directeur Vincent Immink

 5. 29/01/2020

  Stank

  Omwonenden laten weten dat het nog altijd 'behoorlijk stinkt' in sommige delen van Aalten.