1. 16/05/2019

  Dit liveblog is gesloten.

  Lees hieronder alles terug over de huldiging van Ajax op het Museumplein in Amsterdam. Bekijk ook hier de beelden van de huldiging.

  © BSR Agency — Ajaxfans op het museumplein.
  © ANP — - Luchtfoto van de drukte tijdens de huldiging op het Museumplein.
  © ANP — Burgemeester Femke Halsema lacht als een 'Boer met Kiespijn'. Naast haar Edwin van der Sar (links) en Matthijs de Ligt (rechts).
  © ANP — Edwin van der Sar vangt een blikje bier, bedoelt voor burgemeester Femke Halsma. Hij is het keepen niet verleerd.
  © BSR Agency — Dusan Tadic houdt de schaal stevig vast.
 2. 16/05/2019

  De gemeente en de politie zijn tot nu toe tevreden met het verloop van de huldiging. Vanavond en vannacht blijft de politie in volle sterkte op de been. De gemeente adviseert iedereen om via het centraal station de stad uit te reizen. ,,Let op elkaar en op de stad'',  is de mededeling. 

  Volgens de politie zijn er tot nu toe een onbekend aantal aanhoudingen verricht. ,,De huldiging is niet geheel zonder incidenten verlopen maar we kunnen we terugkijken op een feestelijke huldiging. Al is het nog lang niet voorbij in Amsterdam."

  Het GVB heeft de station Vijzelgracht en station De Pijp zijn afgesloten wegens het grote aantal reizigers. Reizigers die op andere stations van de Noord/Zuidlijn zijn opgestapt kunnen wel uitstappen, maar nieuwe reizigers kunnen de stations niet in. ,,Oorzaak: Hoog Passagiersaanbod Ajax huldiging'', laat het GVB via Twitter weten.

  © ANP — - Luchtfoto van de drukte tijdens de huldiging op het Museumplein.
 3. 16/05/2019

  Fans lopen massaal richting het centrum. 

 4. 16/05/2019

  De Ajax-bus met daarin de spelers en de staf is inmiddels vertrokken onder politiebegeleiding. De supporters zijn inmiddels onderweg naar het Leidseplein en het Rembrandtplein. 

 5. 16/05/2019

  De Ajaxbus kan voorlopig niet weg van het Museumplein: de drukte van vertrekkende fans in de Honthorststraat is te groot. Eigenlijk zouden de fans niet via deze straat vertrekken, maar de druk op de uitgangen werd te groot en mensen klommen massaal over de hekken.