1. 18/04/2019

  Het is te laat

  Schorsing beëindigd. Herstel: RMS heeft beveiligingsbedrijf gebeld, niet de rechter. Het bedrijf heeft volgens Wattilete toegezegd de verantwoordelijkheid voor de organisatie op zich te nemen, dat het erbij is volgende week en 15 beveiligers gaat leveren.

  Rechter vraagt of dat acceptabel is voor Barendregt. 

  Orpheus-directeur zegt: ,,Het is te laat, dit had eerder geregeld moeten worden en we hebben geen vertrouwen in een goede afloop. We willen de RMS-herdenking niet in Orpheus hebben.

  Rechter: ,,Ik wil een verklaring van de beveiliger dat hij de beveiliging voor 25 april kan regelen op papier hebben. Dan doe ik morgen uitspraak."

  Advocaat Van Haastert: ,,Orpheus voelt er eigenlijk helemaal niets meer voor."

  Rechter wijst vrijdag om 10.30 uur vonnis.

  Einde zitting 

 2. 18/04/2019

  Telefoontje

  De rechter gaat bellen met het beoogde beveiligingsbedrijf. Ze wil weten of het bedrijf nog voor volgende week 15 beveiligers met de juiste papieren op de been kan brengen om de viering van de Nationale in Orpheus in goede banen te leiden.

 3. 18/04/2019

  Demonstratie voor de Rechtbank

  © Arjan Gotink
  © Arjan Gotink — Voor de Rechtbank Zutphen is een demonstratie aan de gang van Molukkers
 4. 18/04/2019

  Patat

  Orpheus-directeur Barendregt zegt dat het niet voor niks is dat alles voor 15 februari rond moest zijn. Er zijn een hoop mensen nodig voor de catering, techniek en dergelijke. Die mensen zijn niet ingeroosterd nu.

  Wattilete: ,,Ik vind dat geen geldig argument. Als de catering niet lukt eten we broodjes of halen we patat, dan kan het gewoon doorgaan."

  De zitting is nu geschorst.

 5. 18/04/2019

  Beveiliging lukt alsnog

  Wattilete zegt nu dat de gecertificeerde beoogde beveiliger kan op 25 april en dat dus alsnog de beveiliging voor de viering in Orpheus geregeld kan worden conform de voorwaarden.